SailZoo Blog

Motorstop: Hvad gør du, hvis uheldet er ude?

I denne artikel vil vi give dig praktiske råd til både at forebygge motorstop og håndtere situationen, hvis uheldet alligevel er ude. Vi gennemgår også de vigtigste forberedelser og vedligeholdelsestips, der kan hjælpe dig med at undgå problemer på vandet, så du kan nyde din sejlads med ro i sindet.

Engine stop on a boat with sunset
Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Søsportens Sikkerhedsråd.

Langt de fleste sejlere har på et eller andet tidspunkt oplevet problemer med deres motor. Nogle ting kan man løse selv, mens andre kræver en hjælpende hånd. Men med god forberedelse og tjek på bådens grej kommer man langt. 
Motorstop er et hyppigt problem
Sidste år var Dansk Søredningsselskab (DSRS) ude til 958 aktioner, og ifølge deres årsrapport gør det 2023 til det hidtil travleste år i søredningsselskabets 20-årige historie. DSRS regner med et gennemsnit på 2,5 person pr. fartøj, hvilket vil sige at der sidste år var omkring 2500 sejlere, der oplevede at ende i en problematisk situation på havet, de ikke selv kunne løse.

Årsrapporten fra DSRS viser også, at hele 70% af aktionerne skyldes motorproblemer eller grundstødninger. Derefter er det skader på fartøj, der står for 13% af aktionerne. Det kan f.eks. være knækkede master, rorskader, lækager og lignende problemer.

Det tegner et billede af, at rigtig mange oplever at skulle bruge hjælp som følge af fejl på udstyr eller motor, og derfor er det vigtigt at passe godt på motoren og tjekke bådens grej. For selvom man aldrig kan forudse hvad der sker til søs, så kan løbende vedligehold i høj grad være med til at mindske risikoen for, at man ender i en situation, hvor man får brug for assistance.    

Hvordan forebygger man motorstop?

Det er en god idé at følge de 5 sejlråd, hvis man gerne vil have en sikker tur på havet. Når man kan tjekke dem af, er der nemlig større chance for, at man også kommer godt hjem igen. Når det kommer til motorstop, er sejlråd nr. 2: hold dit grej i orden, særligt relevant, fordi det netop er fejl på grej og motor, der er skyld i langt de fleste redningsaktioner. 

De 5 sejlråd:
  1. Lær at sejle
  2. Hold dit grej i orden
  3. Planlæg din tur
  4. Hav en livline til land
  5. Brug vesten
Gør det til en god vane at lave et lille grejtjek hver gang, du sejler ud. Du kan for eksempel tjekke at: 
  1. Vandudskilningsfilter til brændstoffet er frit for vand 
  2. Der er brændstof nok til turen, og lidt ekstra reserve i tilfælde af, at turen ændrer sig. 
  3. Motorolien er OK ved at trække oliepinden op og se om der er nok olie. Tjek også, at motorens køling er i orden, ved at se efter vandstråle eller vand i udstødningen, når den startes. 
Indenbords dieselmotor med lækage

Vær særligt opmærksom, hvis du har en dieselmotor

En af de helt store syndere, når det kommer til motorproblemer, er dieselpest. Det er små mikroorganismer, som lever af dieselolie. De kræver vand for at leve, så de kommer, hvis der er fugt i tanken. De samler sig med tiden som brune klumper, der stopper filtrene til, hvilket gør, at motoren ikke får nok diesel. Derfor vil den til sidst gå ud, og man får først liv i den igen, når tank, slanger og filtre er renset helt for dieselpest.

Da dieselpesten kræver vand for at trives, er det vigtigt at undgå kondens. Når dieselen i tanken bruges, kommer der luft i tanken, og hvis der er temperaturforskel mellem den luft og siderne i tanken, vil der blive dannet kondensvand. Derfor er det en god idé med jævne mellemrum at fylde tanken helt op, så man mindsker mængden af luft, der kan skabe kondens. Man kan også indimellem sejle nogle længere ture for motor, så den samme dieselolie ikke ligger for længe i tanken. Derudover findes der additiver, man kan tilføje, når man tanker. De virker forebyggende ved at begrænse mængden af kondensvand.
Det er selvfølgelig også vigtigt, at man tænker over, hvad man fylder på. Brug helst marinediesel, undgå diesel, der har stået i en dunk i lang tid og genbrug aldrig gammelt diesel.

Er du ejer af en dieselmotor, så læs vores indlæg "10 typiske motorproblemer på en indenbords dieselmotor".

Hvad gør du, hvis uheldet er ude? 

Hvis du er uheldig, og trods alle forholdsregler alligevel oplever at motoren står af, når du er midt i en sejltur, så er der heldigvis god mulighed for at få hjælp. 

Det første, du skal gøre, er at vurdere, hvor kritisk situationen er. Find ud af, hvor du er, og om der er noget i nærheden, du skal være opmærksom på. I langt de fleste tilfælde vil situationen ikke være akut, men hvis du er på vej til at drive mod et farligt område, kan det være nødvendigt at handle hurtigt. F.eks. hvis du har fået motorstop, mens du var ved at krydse en storskibsrute. Så kan du være til fare for sejladsen. Er du i nød – eller til fare for sejladsen, så kald JRCC på VHF kanal 16 eller ring 1-1-2. 

Ankeret er også sikkerhedsudstyr

I alle tilfælde gælder det om at få ro på situationen. Det kan du gøre ved at smide et anker, så du har styr på båden. Ankeret er også en del af dit sikkerhedsudstyr, for med det behøver du ikke bekymre dig over, hvor båden driver hen, og du kan sikre dig at den bliver liggende i et område, hvor der er vand nok. Det kan nemlig variere, hvor længe du skal vente på hjælp, men du kan godt risikere, at der kan går noget tid. Så selvom det er vindstille og båden driver langsomt, kan den alligevel nå at flytte sig meget, særligt hvis der også er strøm. 

Drivanker

Svigter motoren under dårlige vejrforhold eller på dybt vand, kan du i stedet kaste et drivanker. I stedet for at fæstne sig til havbunden som et almindeligt anker, skaber et drivanker modstand i vandet, hvilket reducerer bådens fart og samtidig stabiliserer båden i vandet. Du kan købe dem færdiglavet i marinebutikkerne, eller du kan til nøds også binde dit tykkeste tovværk sammen til ét langt tovværk og kaste det overbord, fastgjort til begge klamper agter hhv. styrbord og bagbord. Det vil skabe en stor bue i vandet og have lidt samme funktion som et rigtigt drivanker.

Hvem skal man ringe til?

Når der er styr på båden, kan du ringe efter hjælp. Der er flere måder at kalde assistance på.
Hvis du har en VHF, kan du kalde op på kanal 16, for måske er der skibe i nærheden der har mulighed for at hjælpe. Hvis du er tæt på en havn, kan du eventuelt ringe ind til den og høre om der skulle være en båd dér, som har mulighed for at hjælpe dig ind. 

Du kan også bruge din mobiltelefon. Hvis du har fulgt sejlråd 4: Hav en livline til land, og f.eks. har installeret SejlSikkert Alarm appen på forhånd, kan du kalde efter assistance med den, og så vil din position automatisk blive videregivet. Du kan også ringe til Dansk Søredningsselskab, som vil spørge efter din position, så de kan sende hjælpen afsted. Når du ringer til dem, er det en god idé også at oplyse, hvor mange I er ombord. 

SejlSikkert Alarm appen er gratis at bruge, ligesom det også altid er gratis at få hjælp af Dansk Søredningsselskab, uanset om du er medlem eller ej. Du kan også hente appen Søredningen, som gør det nemt at få assistance fra Dansk Søredningsselskab. Du sender bare en SMS til 1416, hvor du skriver APP. Så får du et link til at hente den gratis app.

 Har du brug for en bådmekaniker, så se vores oversigt over bådmekanikere nær dig. 


Læs mere om de 5 sejlråd her:
https://www.soesport.dk/sejlsikkert/de-5-sejlraad 

Download SejlSikkert Alarm appen gratis her:
https://www.soesport.dk/sejlsikkert/sejlsikkerts-apps 

Se hvordan en bjærgning ved motorstop foregår i dette afsnit af Vind i Sejlene:
https://www.youtube.com/watch?v=V2FGXf0IU_Q&t=422s 


 

Tilmeld dig nyhedsbrev

Følg med, når vi udgiver nye artikler om sejlads, nyheder i sejlindustrien og få early access til nye funktioner.

Ja tak jeg vil gerne modtage e-mails fra SailZoo. Jeg kan altid afmelde mig via linket i e-mailen. Læs persondatapolitikken her.
Se også
Find forhandler