SailZoo Blog

Redaktørens udvalgte: 10 Youtube-kanaler om sejlads

Populariteten for sejlads og cruising er heldigvis stigende de seneste par år og noget, som mange drømmer om at opleve. Uanset om det er en dag på vandet eller decideret tursejlads, så er friheden og eventyret ved at sejle, noget der tiltaler mange… Og med god grund, hvis du spørger os! :)

Hvis du er interesseret i at lære mere om sejlads, eller blot vil se hvordan livet også kan leves, så er YouTube en fantastisk ressource. Der er utallige kanaler dedikeret til sejlads, og mange af dem er ekstremt populære. Her er redaktørens top 10 YouTube-kanaler vedrørende sejlads og cruising:

1. Sailing Uma:
Sailing Uma er en populær YouTube-kanal, der dokumenterer rejsen for et ungt par, Dan og Kika, mens de sejler verden rundt. Den første video kom i 2015, og siden da har Dan og Kika delt deres eventyr med deres over 400.000 abonnenter.

Dan og Kikas rejse begyndte, da de besluttede at sælge alt, hvad de ejede, og begav sig ud på et sejleventyr. De købte en 35 fods Jeanneau og navngav den "Uma". Dér begyndte deres rejse og det hele er videodokumenteret.
De har desuden valgt at gå All-in på elektricitet og det gør kanalen ekstra interessant for dem, som vil vide mere om el som drivmiddel på en båd.
Hvis du leder efter en sejlerkanal, der tilbyder et ægte og autentisk perspektiv, er Sailing Uma bestemt værd at tjekke ud.

2. Sailing Yacht Florence:
Florence er navnet på Matt og Amy’s sejlbåd, en Oyster Heritage 37 fra 1985, og via deres Youtube-kanal dokumenterer de deres episke rejse verden rundt. De er dygtige, dedikerede sejlere fra England, og er i skrivende stund tæt på at gennemføre deres jordomsejling.

Matt og Amy deler deres viden og erfaring med deres seere og giver tips og tricks til alt fra navigation til vedligeholdelse af en sejlbåd.

Sailing Yacht Florence én af mine top favoritter og er for alle, der er interesseret i sejlads og eventyr. Uanset om du er en erfaren sejler, eller lige er startet, byder kanalen på et væld af information og inspiration til alle, der er interesseret i at udforske det åbne vand.

3. Erik Anderaa - No Bullshit, Just Sailing:
Som navnet antyder, handler kanalen om sejlads og eventyr, med fokus på sejlads via nogle af de samme ruter som vikingerne sejlede i gamle dage.
Erik er en 39 årig solosejler sejler fra Norge, som elsker at sejle i kolde, hårde forhold. Ofte med masser af vind. Youtube-kanalen er vokset i popularitet og har i skrivende stund næsten 200.000 abonnenter.
Eriks videokvalitet er af høj kaliber og han laver fantastiske drone-shots af de steder, han besøger undervejs. Hvis du er interesseret i sejlads og eventyr omkring Norge, Shetland, Færøerne, Island og Grønland, så er "No Bullshit, Just Sailing" en YouTube-kanal, du skal se.

4. Adventures of an old Seadog:
Bary Perrins er en ældre herre fra Storbritannien og har YouTube-kanalen "Adventures of an old Seadog".
Han er i bedste amatørstil ved at dokumentere sin færd rundt om jorden (han er ikke færdig endnu). Bary’s videoer er filmet helt fra begyndelsen. Lige fra han rejser afsted fra England mod Portugal for at købe sejlbåden “White Shadow”, en 36 fods Van de Stadt stålbåd, til hans nuværende position i nærheden af Fiji.
Bary deler ud af sine oplevelser som de er - både de gode og dårlige - og det er vel også derfor han har formået at vedligeholde sin popularitet gennem årene. Adventures of an old Seadog er nemlig både autentisk og ærlig uden alt for meget clickbait og overdramatisering, som mange af de yngre Youtubere's indhold desværre lider under.

Han sejler forresten solo og elsker især musik, pizza og øl…. What’s not to like!?
"Adventures of an old Seadog" er en hyggelig YouTube-kanal, der hører hjemme på top 10 listen.

5. Sailing SV Delos:
Besætningen på SV Delos er blandt de første sejlere på Youtube, der startede med at dokumentere deres rejse jorden rundt i sejlbåd. De startede i 2009 og har været igang lige siden. Derfor er denne kanal også spækket med videoer, der giver dig underholdning til utallige timer foran fjernsynet.

Sejlbåden Delos er en 53 fod fransk Amel Super Maramu og den primære besætning består af Brian fra USA, hans kone Karin fra Sverige og deres datter Sierra. Derudover sejler de ofte med Brians bror Brady og mange andre besætningsmedlemmer, der kommer og går.

Samlet set er "Sailing SV Delos" en underholdende YouTube-kanal, uanset om du er en erfaren sejler eller blot vil snuse til drømmen om et liv på vandet.

6. Sailing Magic Carpet:
Aladino og Maya sejler i båden “Magic Carpet”, en svensk klassikker, nemlig en Vindö 32 (28 fod). Aladino er professionel bådbygger og har udført en komplet istandsættelse af Magic Carpet - fra skibsvrag til perle - som er dokumenteret via deres Youtube-kanal.

De startede deres færd i middelhavet og de europæiske kanaler, hvorefter de satte kursen mod Sverige, via Danmark. Kanalen indeholder da også et par afsnit, hvor de besøger Danmark.
Sailing Magic Carpet har til hensigt at sejle jorden rundt så langsomt så muligt, og de har indtil videre også formået at bibeholde en særdeles rolig og afslappet stemning i deres videoer.
 
7. Patrick Lane:
Patrick Lane er en pensioneret jagerpilot fra USA og er bosat i La Rochelle, Frankrig. Han har meget lidt erfaring med at lave videoindhold og redigering ift. mange andre Youtube-kanaler, men i min optik formår han alligevel at lave mega interessante videoer om sejlads.

Han sejler altid solo og det meste af hans sejlads foregår i det store Atlanterhav og langs Frankrigs vestkyst. Hvis du er Bavaria-sejler, så er denne Youtube-kanal ekstra interessant, eftersom den første halvdel af alle Patrick’s videoer er filmet på hans Bavaria 40 Cruiser. Siden hen har han skiftet bådmodel til hhv. Bongo 8.70 fra 2009 og nu en RM 890+.

8. Ran Sailing:
Besætningen på Ran udgør det svenske par Malin og Johan, sammen med deres lille datter, Vera. De har videodokumenteret mere end 30.000 sømil i 27 lande, men er nu tilbage på en gård i Sverige, hvor de er ved at bygge deres egen båd “Ran III” fra bunden. Deres gamle sejlbåd var den flotte svenskbyggede Najad 440 fra 1988.
Mange af de 30.000 sømil omfatter sejlads i den vestlige svenske skærgård, Atlanterhavet, Caribien og Stillehavet.
 
9. Sailing La Vagabonde:
Én af de mest populære Youtube-kanaler indenfor sejlads er “Sailing La Vagabonde” med mere end 1.8 million abonnenter.
Det australske par Elayna og Riley har sejlet mere end 90.000 sømil verden rundt.

Den første “La Vagabonde” sejlbåd var den franskbyggede Catamaran Beneteau Cyclades 43.4, men de er i skrivende stund ifærd med at lave en helt ny Carbon trimaran Rapid 60 i Vietnam.
Du kan se sejlads fra destinationer i bl.a. Middelhavet, Atlanterhavet, Stillehavet, Det Indiske Ocean og Arktis.
 
10. Sailing Bacchus Home:
Denne kanal har ikke en særlig stor følgerskare og har også et begrænset antal videoer. De har heller ikke udgivet noget med sejlads indenfor det seneste år (se videoerne og du finder ud af hvorfor), men de fortæller en fin og autentisk historie om det New Zealandske par Asher og Dani, bosiddende i London, som køber en Beneteau Oceanis på 36 fod og bruger den som transportmiddel hele vejen hjem til New Zealand.


Dette er blot nogle få af de bedste YouTube-kanaler vedrørende sejlads og cruising. Uanset om du er en erfaren sejler eller lige er startet, tilbyder disse kanaler et væld af information og inspiration til alle, der er interesseret i sejlads og et anderledes liv på vandet.


Se også
Find forhandler