Om os

I 2023 satte de to ihærdige sejlere Mads Rokkedahl og Martin Ipsen sejlene på SailZoo – en digital, brugervenlig oversigt over services, forhandlere og priser indenfor sejlads.

Som sejler skal det være hurtigt og nemt at finde lige netop dét firma eller dén ydelse, som man har brug for til sin båd, lige dér, hvor man er. 

Ikke alle firmaer i branchen er tilgængelige online og andre har ikke listet alle deres ydelser eller priser. En sejler kan derfor bruge mængder af tid på at søge og sammenligne priser på dét, man står og mangler her og nu. 
 
Derfor har vi udviklet SailZoo. En udtømmende oversigt over alle service-forhandlere i sejlbranchen med deres ydelser og priser, så det bliver let og gennemskueligt at finde det, man har brug for – til glæde for både kunder og forhandlere. 

Vores mål er løbende at udvide funktionaliteten på platformen med et ønske om at have forhandlere og brugere i hele Danmark.

Lidt om Mads:

Mads og datteren Anna, på sejltur i Sverige
Har haft en lille jolle fra barnsben, som er blevet brugt flittigt. I de senere teenage-år og frem til de 30, har drømmen om en båd floreret allerbagerst i hippocampus. Men som så mange andre danskere har oplevet, så tændte TV-programmet “Kurs mod Fjerne Kyster” gnisten igen.
Det førte til en uventet uudslukkelig nysgerrighed og resulterede i en grundig gennem-trawling af adskillige how-to bøger om sejlads og utallige timers Youtube-videoer om ALT relateret til sejlbåde. Min kæreste og jeg endte med at købe en gammel Albin Vega, som vi totalrenoverede fra top til bund. Vi sejlede én sæson i den og fandt hurtigt ud af, at sejlads som familie var andet end blot en forbipasserende interesse. Men med én på 3 og en nyfødt baby var pladsen en smule udfordrende til månedlange ferier, og vi opgraderede derfor Albin Vegaen til en Bavaria 39 Cruiser, som er vores nuværende sejlbåd. 
Jeg elsker at sejle, såvel vinter som sommer, og jeg opholder mig efterhånden mere på båd end på land!

Bedste sejloplevelse:
Fyn Rundt 2022 i en Concorde 38 midt om natten i Fynshav ved Lillebælt. Det er pis øs regnvejr og blæsten har netop fået godt fat i hele feltet, så vi endelig (!) har god fart. Strømmen er gået på båden. Jeg er alene i cockpittet. Min ene hånd styrer, og i den anden har jeg en lommelygte til at lyse på sejlene. Det varer et par timer, alt imens jeg lytter til støjen fra de 50-60 andre både utroligt tæt på - fra samtlige sider. Fed og intens oplevelse!

Yndlingsbåd:
Uha, den er svær… ALLE BÅDE! :)
Jeg bliver nødt til at vælge 2: Det bliver den danske Nordship 420 DS (årgang 2023 vist nok) og den svenske Najad 440 (årgang 1986-1995).... OK, og så lige en tredje, hvis det skal være rigtig “porno & hvidvin”, så falder valget på den engelske Oyster 565 (årgang 2017).


Lidt om Martin:

Martin i Storstrømmen
Sejlads begyndte for mig da min svigerfar, som er gammel sejler, inviterede min kæreste og jeg med på tur en sommer. Selvom jeg brugte størstedelen af tiden på at klamre mig til båden, var jeg hooked. Siden har vi haft en masse fantastiske ture på havet og i dag sejler jeg selv i en lille 17-fods motorbåd fra finske Finmar- primært i Øresund. Derudover udnytter jeg selvfølgelig stadig muligheden for at komme afsted for sejl med familien.

Bedste (og værste) sejloplevelse:
Min første kapsejlads var som gast, og begyndte med en masse hygge og våde varer dagen før start. En sløv og vindstille morgen, der tvinger et felt i stilstand de første mange timer. En intens nat med vind, regn og manglende strøm med en masse både i nærheden, og med 3-4 timers søsyge, kryds og manglede fremdrift (føltes det som om) op til målstregen. Da jeg kom i land var jeg sikker på, at jeg ikke skulle afsted på sådan en tur igen. Nu er jeg ikke så sikker mere.

Yndlingsbåd:
Det må være det gode skib Mary. Et skib, der kan tage en flok dyr drevet på pandekage fra Ækvator til Pingonesien, videre til Kina og en tur til Nordpolen inden turen går mod verdens ende, kan man ikke andet end at være imponeret af.
Derudover synes jeg, at RAND Boats er super interessante, især med deres elektriske både til dagsture.

Fun fact:
Jeg er opkaldt efter min oldefar, Martin Ipsen. Han gjorde blandt andet tjeneste ved Søværnet på Kanonskibet Falster og som fyrmester på Nordre Røse Fyr. Så et eller andet sted må saltvandet flyde i blodet.

Find forhandler