SailZoo Blog

Anmeldelse: CallMeCaptain - Et spil for sejlere

Vi har fået fingrene i det nye spil CallMeCaptain og giver vores personlige vurdering af spillet. Så er du garvet søulk eller nybegynder på vandet, og leder efter et spil med maritimt indhold, så er CallMeCaptain måske noget for dig!

CallMeCaptain brætspil
Disclaimer
Denne anmeldelse omfatter produkter, som producenten har stillet til rådighed for os. Alle meninger udtrykt i denne anmeldelse er helt vores egne, baseret på vores personlige erfaringer med produktet. Vores forhold til producenten har på ingen måde påvirket vores mening eller vurdering af produktet. Vi har ingen økonomisk gevinst ved denne anmeldelse, heller ikke via affiliate link eller lignende.

Om spillet

CallMeCaptain kan vel kategoriseres som et brætspil/kortspil og er designet til at hjælpe spillere med at huske søfartsreglerne og styre sejl- og motorbåde på en sjov og interaktiv måde. 

Målet er enkelt: Plot den korrekte rute til havnen ved at anvende forskellige sejladsregler.
 
Spillet kræver som udgangspunkt intet kendskab til sejlads, da man som i ethvert andet spil blot kan læse de vedlagte regler. Det er dog en stor fordel at kende til de gængse søfartsregler, da man derved ikke skal sætte sig ind i luv og læ, styrbord og bagbord etc. for første gang.

Spillet består af en bunke søkort inddelt i forskellige sværhedsgrader. Man skal så forsøge at tegne en kurs fra den grønne båd på kortet og ind til havnen, hvor der på kursen er indlagt nogle forhindringer, f.eks. bøjer og andre skibe.
Der er ifølge spillets regler kun én korrekt rute, og denne rute er tegnet i en regelbog, hvor man kan tjekke, om man har løst ruten korrekt. Dén spiller med flest korrekt udførte ruter har vundet spillet.

Vores oplevelse


Vi tog CallMeCaptain med på en sejltur og hoppede ned i kahytten for at prøve det. Vi forsøgte os i første omgang at spille uden at nærlæse reglerne - det kan vi ikke anbefale.
Navigation In-Real-Life, på kortplotter eller søkort er altså ikke nøjagtigt det samme som at spille CallMeCaptain 🙂

Det resulterede i, at vi ikke gennemførte de første udfordringer “korrekt”, selvom vi begyndte med de lettere grønne og blå kategorier. I hvert fald ikke ifølge spillets regelbog. Efter en nøjere nærlæsning af reglerne gik resten af spillet ganske fint.

Vi skiftedes til at tegne ruten, hvor vi løbende diskuterede hvilken rute, vi skulle tage. Det kan man helt sikkert bruge mange timer på. Specielt når flere spillere er involveret, og man ikke nødvendigvis følger den samme kommandokæde, som man ville gøre, når man faktisk sejler, hvor skipperen træffer beslutningerne.

De forskellige sværhedsgrader passede fint med hele tiden at være tilpas udfordret, da vi hurtigt fik styr på de blå og grønne niveauer og derefter gik videre til de mere udfordrende spillekort. Da sværhedsgraden steg, gjorde engagementet også.

Der er ingen tvivl om, at CallMeCaptain tilbyder mange timers sjov, uanset om du er en erfaren sømand eller en novice.

Konklusion

Samlet set ender det med en klar anbefaling herfra.
Selvom spillet i vores optik ikke én-til-én gengiver hvordan sejlads og navigation foregår i den virkelige verden, så er det bestemt et spil, vi kommer til at tage frem mere end én gang.

CallMeCaptain er perfekt som gaveidé til den garvede eller kommende sejler, og koster 349 kr. Det er muligt at få 10% rabat på https://callmecaptain.games/da/ med rabatkoden “SAILZOO”.

Se også
Find forhandler